Menu

Ställ ut på vernissage

0 Comments


Att måla tavlor, fotografera eller på annat sätt skapa någonting konstnärligt, är för många ett sätt att koppla av eller uttrycka sin kreativitet. För många räcker det att bara skapa för sin egen eller den närmaste familjens beskådan, andra har betydligt högre ambitioner än så. Ett första steg på vägen till berömmelse inom konstvärlden, är att ställa ut sina alster på en utställning. Vid öppningen av en konstutställning är det kutym att hålla en vernissage, då konstnären och inbjudna gäster deltar. Ofta innebär en vernissage mingel och kanske serveras det lite dricka och tilltugg. Varför inte höra av dig till den lokala konsthallen, eller det mysiga kaféet du brukar gå till, kanske vill de visa upp dina alster?

Blivande konstnärer ställde ut på museum

Det visades djurisk konst på skolvernissage när Kulturskolans elever ställde ut. Eleverna har fått möjlighet att prova på en mängd olika tekniker och stilar, med grund i det gemensamma temat “djuriskt”. Att experimentera med olika tekniker kan vara ett utmärkt sätt att upptäcka och utveckla sin egen personliga stil, med influenser från olika epoker och konstnärer. Det kan också främja kreativiteten att få leka med ett uttryck man inte har provat tidigare. Genom att gå ihop med några andra konstnärer och arbeta utifrån ett givet tema kan man också få upp ögonen för nya sätt att arbeta. Att vara flera personer som arbetar med samma tema kan också göra det lättare att arrangera en konstutställning, då arrangören får ett färdigt koncept med flera konstnärer att visa upp. Varför inte prata ihop sig med några kreativa vänner?

Konst för alla tillfällen

tavlor skapas inte ur tomma intet, det ligger ofta många timmars arbete bakom, kanske även frustration och tårar. Underskatta därför inte dina egna eller andras ansträngningar när det kommer till konstnärliga uttryck och kreativa arbeten! En vacker tavla kan lyfta ett rum till nya höjder, oavsett om det är i ett privat hem eller på en arbetsplats. Många arbetsgivare har börjat värdesätta konst och en estetiskt tilltalande miljö för att hjälpa till att motivera sina arbetstagare. De flesta kan nog hålla med om att en ordningsam och estetisk plats gör det lättare att arbeta, än en stökig och ful miljö. Vissa skulle rent av kunna sträcka sig till att en tråkig miljö kan verka direkt distraherande och störande för arbetet. Varför inte pigga upp på kontoret eller i sovrummet med ett vackert konstverk?