Menu

Inred ditt sovrum

0 Comments


Vi sover ungefär en tredjedel av vårt liv – utan sömn så går det snabbt utför både humörmässigt och hälsomässigt. Sovrummet är alltså ett viktigt rum som vi bör lägga tid och energi på för att få till det rätt från början. Det finns både trender att tänka på och generella tips som gäller för att sovrummet ska bli en så optimal sovplats som möjligt. Oavsett hur ditt sovrum ser ut, eller om det kanske till och med bara är en del av din enrummare, så finns det sätt som kan fungera för dig. Läs mer längre ner i vår artikel för att få inspiration och tips!

Mysigaste rummet i hemmet

Sovrummet är det sista rummer du ser innan du somnar, och det första när du vaknar upp. Därför är det viktigt att det är ett rum som du känner dig avslappnad i, men samtidigt får energi och motivation att kliva upp i. Att hitta inspiration till ditt sovrum kan vara svårt då du kanske ofta upplever att just ditt sovrum inte alls verkar se ut som i glossiga magasin. Men det finns förstås några tips du kan använda dig av. Börja med fokuspunkten i ditt sovrum och inred därifrån; kanske har du ett fantastiskt fönster, en fransk balkong eller en vacker kakelugn. Med sängen på plats behöver du också tänka på vad du vill göra mer i sovrummet: kanske det är en plats för avkoppling och mys med din partner, se på teve, eller något annat. Det påverkar vilket ljus du ska ha.

Sängen i fokus

Just nu är trenden att sängen ska vara så stor och bäddad som möjligt, såsom hotellsängar eller kinnabädden. Det här har förstås att göra med att vi reser allt mer och börjar önska oss samma sköna upplevelse i våra hem som på hotell. En riktigt skön säng kostar förstås men kan vara en bra investering för sömnkvalitén och kroppshållningen. Pröva också att flytta runt sängen – ibland kan en oväntat position fungera bättre än vad du trott. Till exempel behöver sängen inte alltid stå mot en vägg. Arbeta utifrån hur ljuset från fönstret faller; och tänk på att solen går ner sent på somrarna förstås. Har du ont om plats i ditt sovrum kanske det kan vara smart att införskaffa en säng som fälls ner från väggen och på så vis ger dig utrymme för annat under dagen.