Menu

Fixa ett miljövänligare hem

0 Comments


Nuförtiden är de flesta i Sverige som tur är medvetna om hur viktigt det är att våra hem är miljövänliga. Vi vet att naturen och vår miljö är en resurs som vi måste spara på, värna om och försöka främja. Trots det är det många som lever i hem som inte är särskilt miljövänliga, även om tekniken och produkterna finns där för att ändra på det. Läs vidare för några tips om hur du kan göra ditt hem mer miljövänligt.

Källsortera för en bättre miljö

Alla hem bör ha ett bra system för källsortering. Gör vi det lätt för oss att återvinna är chansen att vi faktisk gör det större. Det finns många olika källsorteringstjänster och system som man kan använda sig av. Det viktigaste är att ha olika behållare hemma för olika material, att man sköljer ur förpackningarna samt viker ihop dem. Ett annat tips är att alltid återanvända plastpåsar, till exempel som soppåsar eller när man går och handlar. Det går även att använda tygpåsar istället för att alltid ta en ny plastpåse när man handlar.

Värma upp hemmet miljövänligt

Om vi ändrar våra uppvärmningssystem kan vi drastiskt göra våra hem mer miljövänliga. Det finns många olika värmesystem som vi kan använda idag. Ett av det mest miljövänliga systemen är luftvärmepumpar. Anledningen till det är för att det använder sig av förnyelsebara resurser, eller snarare outtömliga resurser: luft. Ett exempel på ett system som fungerar utmärkt är frånluftsvärmepumpar. Till exempel, Nibe frånluftsvärmepump f 370 hushållar med resurserna som vi får från vår miljö. En fördel med att installera ett miljövänligt värmesystem i hemmet är att det på sikt brukar spara in en del pengar i uppvärmningskostnader.