Menu

iPhone och batteritid

0 Comments


 

Hur du förlänger livstiden på ditt batteri till din Iphone?

Har du haft problem med att du måste ladda din Iphone ofta? Här är några enkla tips för att få ditt batteri till din Iphone att räcka längre, bra att tänka på när du är iväg på resa eller inte har din laddare med dig.

Först och främst, batteritid är den tid som din Iphone fungerar innan den behöver laddas. Batteriets livslängd är den totala tid som batteriet kan användas innan det behöver bytas ut. Det viktigaste är att aldrig lämna din Iphone i solen eller i en varm bil. Värme är det som oftast gör att ditt batteri inte varar så länge. Att alltid uppdatera till den senaste programvaran för din Iphone kan också hjälpa till att spara ditt batteri, du kan uppdatera till den senaste programvaran genom att ansluta din telefon till din dator. Vissa inställningar i din Iphone kan påverka hur länge ditt batteri räcker. Till exempel kartprogram som använder sig av platstjänster kan göra att ditt batteri inte räcker så länge.

Om du använder din Iphone för att se din epost så hämtar telefonen din mejl vid inställda intervall. Ju oftare du hämtar din mejl desto snabbare kommer batteriet att ta slut – det kan vara en bra ide att ändra inställningen till att bara hämta mejl ett par gånger om dagen. Batteriet påverkas också av hur många epost-konton du laddar ner mejl ifrån, ju färre konton desto bättre! Om du ofta spelar spel med din Iphone, speciellt spel som inte låter skärmen på telefonen tona ner eller stänga av så kan din batteritid också minska. Om du sällan använder Wi-Fi så kan du spara ström till batteriet genom att stänga av det, däremot om du ofta använder Internet på din Iphone så kan batteritiden förbättras genom att använda Wi-Fi hellre än att ansluta genom mobilnätet. När du reser så försöker din Iphone alltid hålla kontakt med mobilnätet och använder mer ström i områden med dålig täckning. Om du inte behöver ringa eller kunna ta emot samtal under ett par timmar så kan du aktivera flygplansläget för att spara batteri när du är i dessa områden.