Menu

Mobiler och mobiltelefonabonnemang

0 Comments


Vilken typ av mobiltelefonabonnemang passar dig?

Om du funderar på att skaffa en eller flera nya mobiler kan det vara värt att samtidigt se om du kan uppdatera ditt abonnemang, eftersom priserna förändras så ofta kanske du kan tjäna en slant på att byta operatör eller typ av abonnemang. Först och främst kan du välja emellan två typer av abonnemang för mobiler, ett fast abonnemang där du binder upp dig för en viss tid och betalar varje månad eller ett kontantkortsabonnemang där du fyller på telefonen med pengar som du sedan kan använda för att ringa. De fasta abonnemangen är oftare billigare om du ringer mycket och fördelen är att du aldrig står utan pengar att ringa för emedan kontantkortsabonnemangen låter dig ha full kontroll över hur mycket du spenderar. Mobiler är ofta subventionerade av operatören när du tecknar ett fast abonnemang vilket ger dig ett lägre pris om du samtidigt vill ha en eller flera nya modeller av mobiler.

Sedan är det bra att tänka efter under vilken tidpunkt du eller ni i familjen vill kunna använda era mobiler. Olika abonnemang har olika kostnad för samtal till det fasta telefoninätet och mobiler, och priset kan också variera beroende när på dygnet du ringer. Om ni skickar många SMS skulle vi rekommendera att ni även ser över kostnaden för dem, en hel del erbjuder ett fritt antal SMS när du tecknar ett fast abonnemang. En bra ide är att gå igenom gamla räkningar och se under vilka tidpunkter familjen använder sina mobiler och även hur många SMS som skickas. Vissa operatörer erbjuder även familjeabonnemang om ni ofta ringer varandra på era mobiler.

Reser ni ofta utomlands och vill kunna använda mobiler även på semestern? Priserna för att ringa hem och för att ringa utomlands när du eller någon annan i familjen är borta kan också variera kraftigt. Nu för tiden är det värt att jämföra kostnaden för Internet-användning då så många telefoner har funktioner för att surfa på nätet. Glöm inte att ni har rätt att ta med er ert gamla telefonnummer om ni byter operatör samtidigt som ni köper nya mobiler.