Menu

Lurendrejeri på nätet

0 Comments


Har du någon gång råkat få ett mejl i inboxen som verkat väldigt lockande att läsa vidare? Ofta utlovas det något bra och det är nästan för bra för att vara sant. Prova den här streamingtjänsten gratis eller vad det nu kan vara. Känns det igen? Har du tittat närmare på villkoren? Du har säkert hört talas om folk som har råkat acceptera något som de inte kan avbryta och där det varje månad dras en summa pengar från kontot. Var aktsam och läs alltid det finstilta!

Inte alla mejl är mystiska

Det är faktiskt inte alla mejl eller sms som är skumma och luktar bedrägeri. Det finns regelrätta undersökningar, inbjudningar, formulär, nyhetsbrev och liknande också, som kommer från en känd och seriös avsändare. I många fall är avsändaren känd för dig och du vet med dig att du självmant och helt frivilligt har varit i kontakt med dem, eller känner till företaget tillräckligt väl för att veta att det finns på riktigt och är seriöst. För den som har behov av att nå ut till folk genom inbjudningar, enkäter, nyhetsbrev med mera kan digital marknadsföring med ungapped.se vara ett smidigt och seriöst hjälpmedel.

Olika tjänster och abonnemang

Inte sällan kommer det erbjudanden från diverse avsändare som vill att du ska teckna ett väldigt fördelaktigt abonnemang eller endast prova på något. Det utlovas extra prylar och allt låter jättespännande. Du kanske blir tillfrågad om att svara på några frågor och därigenom kvalificera dig till vad det nu är de lockar med. Det kan handla om vad som helst, och i vissa fall finns inte ens en produkt, utan det slutar med att du tror att du har köpt eller provat på en tjänst, men i själva verket bundit dig i 12 månader till ingenting med en månadsavgift på 800 kronor som automatiskt dras från ditt kontokort. Detta kan vara gömt i en extremt liten och finstilt textmassa och således vara väldigt svårt att upptäcka.

Vad ska man göra om man drabbas?

Skulle du upptäcka att det varje månad dras pengar från ditt konto utan att du vet vad det handlar om, eller utan att du vet med dig att du har beställt något ska du försöka spåra företaget eller personen som får transaktionerna. Det står kanske något på kontobeskedet som du kan söka vidare på och därigenom avregistrera dig, eller så har du kanske fått ett bekräftelsemejl i e-posten. Lyckas du inte avsluta prenumerationen ska du kontakta din bank. De kan i många fall hitta mer uppgifter om transaktionerna och även ett företagsnamn, och de kan också stoppa framtida transaktioner. I vissa fall kan du till och med bli ersatt för en del av pengarna du har förlorat, men det beror på vilka försäkringar och villkor du har hos din bank alternativt på ditt bank- eller kreditkort.

Var aktsam, godkänn inte vad som helst och var alltid extra kritisk om ett erbjudande verkar för bra för att vara sant.